Humor valencià: satíric, crític i irreverent

Avui volem reivindicar el nostre humor i la labor d’un dels seus màxims exponents, Xavi Castillo. L’humorista alcoià és conegut a tot arreu pel seu sarcasme i agudesa a l’hora de tractar temes d’actualitat, com ara la crisi econòmica o els casos de corrupció. Xavi empra l’humor com a eina d’expressió per a fer-nos riure i, alhora, reflexionar al voltant de la nostra realitat sociopolítica.

Trobem molt interessant la manera que té Xavi Castillo de captar l’atenció del públic des del primer minut. Sense cap dubte, el seu llenguatge corporal i prosòdia són les marques humorístiques que més col·laboren en provocar les rialles de l’audiència.

Aquest cap de setmana, la companyia teatral de Xavi Castillo, Pot de Plom, ha estat representant la funció «Con la iglesia hemos topao» al teatre del Barrio (Madrid). Com podeu veure al vídeo, en aquest espectacle parla de temes tan polèmics com la relació de l’església amb el col·lectiu LGTB, i d’últimes notícies com, per exemple,  l’autobús transfòbic d’Hazte Oír.

Va ser un plaer poder xarrar una estona amb aquest representant de l’ humor valencià, fa uns dies a Picanya . De segur que el tornarem a veure prompte!